Trigger

Agenda

JOU agenda
10 november 2021
Smakkelaarspark met UBS

Het is een wonderlijk gegeven: waar voorheen een troosteloze fietsenstalling Smakkelaarsveld in Utrecht lag, zal straks Smakkelaarspark verschijnen. Midden in een chaotische infrastructurele wirwar wordt een nieuw publiek park in de luwte gerealiseerd, ‘een gastvrij gebaar' voor Utrecht door de winnaars van het Tenderteam Lingotto-Arup-Studioninedots-ZUS. Gastvrijheid is hier vormgegeven door de grens tussen openbare ruimte en privédomein stevig te vervagen. De gehele locatie is als publiek park aangewezen en de woongebouwen zijn slechts het decor. Benieuwd hoe deze ontwikkeling tot stand is gekomen en waar de betrokken partijen tegenaan lopen? En lijkt je het leuk om kennis te maken en in gesprek te gaan met leden van de Utrechtse Bouw Sociëteit (UBS)? Meld je dan aan voor de activiteit op woensdag 10 november. De activiteit start met een rondleiding langs de bouwplaats waarna er een programma met presentaties, discussies en hapjes en drankjes volgt. De avond zullen we afsluiten met een borrel.

Benieuwd naar de sprekers? Namens gemeente Utrecht, ARUP en Studioninedots zullen de volgende sprekers te gast zijn:

Heleen Wijtmans is strategisch projectmanager bij de gemeente Utrecht. Heleen heeft als projectmanager aan meerdere projecten in het Utrechtse Stationsgebied gewerkt zoals Hoog Catharijne, Het Noordgebouw en Het Platform (voorheen Zuidgebouw). Vanaf 2016 is Heleen met haar team ook verantwoordelijk voor het Smakkelaarspark.

Babette Verheggen is Associate bij ARUP en vanuit ARUP betrokken bij het project Smakkelaarspark. Babette zal ons onder andere vertellen over de rol van parametrisch ontwerpen binnen het project Smakkelaarspark.

Albert Herder is Partner/Founder bij Studioninedots en verantwoordelijk voor het tot stand komen van het Smakkelaarspark van initiële ideevorming, ontwerp en realisatie. Hij is tevens supervisor van verschillende gebieden die zich richten op de vitaliteit van de de fysieke leefbare stedelijke woon- werkomgevingen bij het transformeren van voormalige industriële locaties. Albert is ook adviseur van de commissie Architectuur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, adviseur Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Amsterdam en is als docent en adviseur verbonden aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

Stijn de Jongh is Associate bij Studioninedots en betrokken bij het tot stand komen van het Smakkelaarspark van initiële ideevorming en ontwerp tot aan de uiteindelijke realisatie. Stijn is ook verbonden als docent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

Wouter Hermanns is Associate bij Studioninedots en verantwoordelijk voor het tot stand komen van het Smakkelaarspark van initiële ideevorming en ontwerp. Daarnaast is Wouter verbonden als docent aan de academie van Rotterdam.

Let op: meld je snel aan want er is plek voor maximaal 40 leden!

Wanneer: Woensdag 10 november

Waar: De Utrechter (Vredenburg 40, 3511 BD, Utrecht)

Planning:

  • 16:30u - Verzamelen voor het pand van De Utrechter (Vredenburg 40, 3511 BD, Utrecht)
  • 16:45u - Start van rondleiding langs bouwplaats Smakkelaarspark o.l.v. Studioninedots
  • 17:30u - Inloop bij De Utrechter (Vredenburg 40, 3511 BD, Utrecht)
  • 18.00u – 20:45 - Programma met presentaties, discussies, hapjes en drankjes
  • 20:45u - Borrel

Mocht je niet bij de rondleiding van 16.45u kunnen zijn, maar wel voor 18u aanwezig kunnen zijn bij De Utrechter, dan is dat ook mogelijk!

JOU agenda
10 december 2021
Kerstdiner