Trigger

Studiereis naar Valencia

Datum: 03 oktober 2019

In het eerste weekend van oktober was de jaarlijkse JOU studiereis, dit keer naar Valencia. Een bijzonder vooruitstrevende stad, met spectaculaire (oude & nieuwe) architectuur. Tijdens de studiereis hebben we kennis gemaakt met alle uiteenlopende facetten van deze Spaanse stad.

Joaquín Ivars (Director) en David Alonso Fadrique (Director Research) van BNP Paribas gaven een introductie over de Spaanse economie en de vastgoedmarkt van Valencia gedoken. Vervolgens hebben we een rondleiding gekregen door het havengebied waar verschillende ontwikkelingen zijn geweest de afgelopen jaren.

Carlos Villar, Asset Manager bij Greystar, heeft ons geïntroduceerd in de markt voor studentenhuisvesting in Valencia. Recent heeft Greystar de campussen Damià Bonet en Hall la Concepcion in Valencia aangekocht waar wij mochten binnen kijken.

De tweede dag hebben we kennisgemaakt met de retailmarkt in Valencia. Het ochtendprogramma werd afgetrapt met een bezoek aan één van de Zeeman winkels in Valencia. Vervolgens heeft JOU-lid Micha Candel samen met zijn Zeeman collega’s Sidney Beekmans (Country Manager Spain) en Ignacio Gracia (Expansion Manager) alle ins en outs vertelt over de uitdagingen over het toetreden van de Spaanse retail markt en het openen van Zeeman winkels in Spanje. Het ochtendprogramma werd afgesloten met interessante praktijkvoorbeelden door Martin Hayes, advocaat bij SWAN Partners.

Tijdens het middagprogramma heeft architect en tourguide Boris Strzelczyk ons de stad Valencia laten zien. Een fietstocht door de rivierbedding van Turia, het indrukwekkende City of Arts and Science en het interessante havengebied van Valencia.

Wij danken Capital Value voor het mede mogelijk maken van deze reis. En uiteraard ook de reiscommissie bedankt voor de organisatie van deze geslaagde studiereis.