Trigger

Studiereis Barcelona 2021

Datum: 11 oktober 2021

Na een jaar uitstel, was het afgelopen weekend weer tijd voor de jaarlijkse studiereis van JOU. Dit jaar ging JOU met 24 personen naar het mooie Barcelona, dé stad van beroemde architect Gaudí!

Het programma was gevuld met zowel moderne als historische architectuur en begon met een presentatie van Urban Input, een lokale ontwikkelaar. Al pratend bekeek JOU El Poblenou, een hippe en upcoming wijk, en zagen diverse ontwikkelingen, waaronder een modern kantoor met de looks van erfgoed van KNEM. Ook bezocht JOU een pilot van de overheid: de openbare ruimte terug geven aan haar bewoners in plaats van de auto de ruimte te geven. Veel wijken zijn in grid structuur (3 bij 3 woonblokken) gebouwd, autovrij, de straten worden wandel- en fietspaden en op de kruisingen ontstaan speelruimtes voor kinderen. Mooie ontwikkeling, waar wij in Nederland vast ook iets van kunnen toepassen. Van modern naar terug in de tijd via een flinke klim ligt op 150 meter hoogte Parc Güell. Een prachtig stadspark, dat origineel bedoeld was als woonwijk voor de superrijken, helaas flopte het door de locatie (toch weer die locatie). Maar dat maakt het niet minder indrukwekkend om daar te zijn.

Als echte Hollanders hebben wij natuurlijk de stad nog verkend met de fiets. En traditiegetrouw is de reis afgesloten met een borreltje. Het was een bijzondere reis, corona heeft het ons niet makkelijk gemaakt, maar wij hebben bijzonder genoten! Namens de Reiscie; BEDANKT!