Trigger

Studiereis 2022

Datum: 17 oktober 2022

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse JOU-studiereis plaats. In het teken van Urban Regeneration tour - Green Edition zijn wij per bus en trein afgereisd naar maar liefst 3 steden.

We begonnen donderdagmiddag in Rotterdam, waar wij een inspirerende presentatie kregen over het Zomerhofkwartier, ofwel ZoHo. Dit gebied wordt door onder andere Stebru herontwikkeld tot een wijk met circa 600 woningen, commercieel vastgoed en ruimte voor creatief ondernemerschap.

Daarnaast kregen wij een presentatie over een andere Rotterdamse ontwikkeling, namelijk Lumière. De architect van dit project, KAAN Architecten, heeft ons meegenomen in het verhaal waar zij inmiddels al 4 jaar in concept mee bezig zijn. Op het complex waar ooit de bekende bioscoop Lumière was gevestigd verrijst straks een toren van circa 200 meter hoog met onder andere woningen, bedrijfsruimte, winkels, horeca en maatschappelijke voorzieningen.

Vervolgens zijn wij afgereisd naar Brussel. Hier hebben wij op vrijdag een rondleiding gekregen in de historische stationshallen van het voormalige Gare Maritime. De stationshallen zijn herontwikkeld door Tour & Taxis en zijn nu een bron van levendigheid met onder andere kantoren, horeca en een foodmarket. Het terrein is nog volop in ontwikkeling, zo verrijzen er in de toekomst nog meer woningen en een stadspark.

Dezelfde dag zijn we met de Thalys vertrokken naar Parijs, waar een typisch Frans diner niet mocht ontbreken. Zaterdagochtend hebben wij Parijs per fiets ontdekt en achtergrond gekregen over de historie van de stad. De middag was vrij, waarbij door JOU-ers zelf een invulling is gegeven aan de dag.

Kortom, het was een zeer geslaagd en fantastisch weekend! Reiscie, bedankt!


Gare Maritime - BrusselGare Maritime - BrusselParijs

Reis en inhoudelijk programma mede mogelijk gemaakt door:

Stebru | Dura Vermeer | Wijn & Stael advocaten | Beumer Garantiemakelaars